Haz

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Sıfır Atık Projesi kapsamında başlatılan yeni proje ile öğrencilerle öğretmenlere dağıtılan ücretsiz ders kitapları, defter ve atık kağıtlar geri dönüşüme kazandırılacak.

Haz

3 Nisan 2021 Cumartesi günü yapılacak olan İLKSAN İlçe Temsilci Seçimleri Covid. 19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmişti. İlksan ilçe temsilci seçimleri 19 Haziran 2021 günü yapılacak. İl temsilciliği seçimleri ise 25 Eylül 2021 Cumartesi günü yapılacaktır.

Haz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının Covid-19 aşısı randevularının e-Nabız üzerinden verilmeye başlandığını duyurdu.

Haz

İlgi  a) Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 31.05.2021 tarihli ve 25784211

sayılı yazısı.

b) İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 02/06/2021 tarih ve 25869927 sayılı yazısı.

İlgi Bakanlık yazısına istinaden,  İlçemize  bağlı resmî ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren kantin/kooperatif, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satışı uygun olan/satışı uygun olmayan gıda ve içecekler ile belirlenen kriterleri sağladıklarında satışı uygun olan gıda ve içecekler "Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu" önerileri doğrultusunda belirlendiği;

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından güncellenen ve Ek'te yer alan "Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Karar Tutanağı" http://merkezisgb.meb.gov.tr /www/gida- isletmeleri-denetimi/dosya/40 sayfasında yayımlanarak yürürlüğe girdiği;

Bundan sonraki iş ve işlemlerin bütün taraflarca buna göre yürütülmesi, sağlığın korunması ve geliştirilmesi bakımından gerekli görüldüğü  İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilgi (b) yazısında belirtilmiştir.

Haz

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, öğrencilerin temel bilimler alanlarına ilgilerini artırmak, bilimsel düşünce sistemlerinin gelişmesine katkı sağlamak ve geleceğin bilim insanı adaylarını ortaya çıkararak farkındalık oluşturmak ve bu öğrencilere bilim yolunda destek olmak amacıyla ilimizdeki tüm özel ve resmi okullarda (ilkokul 3, 4, ortaokul 5, 6, 7, 8 ve lise hazırlık, 9. ve 10. Sınıf) öğrenim gören ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilere yönelik olarak 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı için bilgisayar, fen bilimleri ve matematik alanlarında Oktay SİNANOĞLU Anısına "İzmir Bilim Olimpiyatları" düzenlenmesinin uygun görüldüğü ile ilgili Valilik Makamının ilgi onayı ve "İzmir Bilim Olimpiyatları 2021 – Başvuru Kılavuzu" ilişikte sunulmuştur.

Haz

Milli Eğitim Bakanlığınca 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönem için karne, teşekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne de verilebilecek. Karne bilgileri 18 Haziran'da sistemde açılmış olacak.

esaslar çerçevesinde yürütülecektir:

Haz

Ülkemiz genelinde Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında, 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacaktır. Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir.

May

İzmir İl Mlli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, ilimizdeki öğrenciler için çevrim içi değerlendirme sınavı yapılacaktır.

May

Şanlıurfa ili, Viranşehir ilçesinde bulunan Prof. Dr. Aziz Sancar Ortaokul Müdürlüğü tarafından 06.06.2021/18.06.2021 tarihleri arasında  "Aziz Sancar'ı Birlikte Tanıyalım" yarışmasının yurt genelinde tüm resmi ilkokul (resim), ortaokul (şiir) ve liselerde (komposizyon) eğitim gören öğrencilere yönelik olarak düzenlenecektir. Çevrim içi olarak gerçekleştirilecek söz konusu etkinliğin duyurusuna http://ogm.meb.gov.tr/www/yarisma/kategori/19 bağlantısından ulaşabilirsiniz.

May

MEB'den İlk ve Ortaokullarda Sınavlarda Tereddüt Edilen Hususlarla İlgili Yeni Açıklama geldi.

May

Covid-19 salgınının tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizdeki değişen seyri, 2020-2021 eğitim öğretim yılında okullarımızdaki yüz yüze ve uzaktan eğitim uygulamalarında güncel kararlar alınmasını zorunlu kılmış, 26 Nisan 2021 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısında alınan tam kapanma kararı gereği ilgi (c) yazı doğrultusunda Bakanlığımıza bağlı resmî ve özel tüm eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçilmiştir.

May

II. Uluslararası Bilim, Eğitim, Sanat ve Teknoloji Sempozyumu 28-29 Mayıs 2021 tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir.

Değerli katılımcılar,

Özet bildiri ve tam metin bildiri kitapçığı yayınlanmıştır.

May

Yarışma - Son Kale Haymana (Sakarya Zaferimizin 100 Yıldönümü)

May

Bu kılavuz; T.C. Millî Eğitim Bakanlığı merkez, taşra ve yurt dışı birimlerin/kurumların kurumsal sosyal medya hesapları yönetiminde uyulması gereken hususlarla, yönetişim süreçlerindeki temel kural ve yaklaşımları içermektedir.