Haz

2017-2018 Öğretim Yılında Okulumuzun Stratejik Eylem Planı ve Faaliyet Raporlarına Bu Sayfadan Ulaşabilirsiniz.

Ara

Programın amacı temel olarak; İyi karakterli bireyler yetiştirmek, temel değerleri pekiştirmek, çocukların kendilerine ve topluma yararlı olacak temel değerleri psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimlerine uygun olarak kazanmalarını sağlamak, çocukların kazandıkları değerleri davranışla ifade etmeleri yönünde fırsat vermek, Karakter ve Değerler Eğitiminin ailede ve okulda paralel bir şekilde işleyişini sağlamaktır.

May

2017-2018 Ders Yılı sonu çalışma takvimimiz yayımlandı. Tüm paydaşlarımıza mutlu ve verimli çalışmalar dileriz.

May

Etik, yanlışı doğrudan ayırt edebilmek amacıyla ahlâk kavramının doğasını anlamaya çalışmaktadır. Bu yönüyle, kendine ait kuralları olsa da, halen de tartışılarak gelişen bir daldır.

May

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu sözü çok anlamlıdır:“Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.”

May

Anasınıfı bahçemizde kum havuzu yapımı tamamlanarak öğrencilerimiz için güzel bir oyun alanı daha oluştu.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

Beslenme Dostu Okul Projesi,  ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

May

Mayıs ayının ikinci pazar günü dünyanın bazı yerlerinde ‘Anneler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Annelerin; sevgi, şefkat ve üstünlüğünü, birkaç satırla ifade edemeyiz. Annelerin anılması da bir gün ile sınırlı tutulamaz.

Türkiye’de 1955 yılından bu yana resmi olarak yıl mayıs ayının 2. pazar günü anneler günü olarak kutlanmaktadır. Bu evrensel günde, Dünyada milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır. Anneler günü, anneleri onurlandıran bir tatil günüdür. Değişik günlerde ve dünyada değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır.  Anneler Günü annemize olan sevgimizi ona gösterebileceğimiz çok güzel bir gündür. Aslında anneler her gün hatırlanmalıdır. Ama bu özel günde siz de bir buket çiçekle ya da birkaç güzel sözle annenizi mutlu edebilirsiniz.

May

"Doğanın Pili Bitmesin" sloganıyla Atık Pil topluyoruz. Geleceğin teminatı çocuklarımızda geri dönüşüm bilincinin oluşturularak çevreye ve insan sağlığına zarar veren atık pillerin geri dönüşümünün sağlanması amaçlanmaktadır.

Pil, cep telefonundan saate, oyuncaktan kumandaya, dizüstü bilgisayarlardan işitme cihazlarına, fotograf makinelerine kadar hayatımızı kolaylaştıran sayısız cihazı çalıştırır.

Atık piller; kağıt,metal ve cam gibi atıklara göre daha az hacme sahip olmalarına rağmen onlardan binlerce kat fazla doğal yaşama ve insanlığa zararlı ağır metaller içerirler.

Siz de çevrenizde, apartmanınızda, okulunuzda atık pilleri toplayın atık pil kutularına biriktirin; çevrenizi koruyun.

May

Anasınıfımız, 2017-2018 Öğretim Yılında gerçekleştirilen etkinliklerinin materyal sergisini ve kazanılan davranuışların özetini sunarak ders yılı sonu eğlencesi yaptı.

Nis

Türkiye Cumhuriyeti devletimizin temellerinin atıldığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin ilk açılış tarihi olan 23 Nisan1920 nin 98. yıldönümünde, bizlere bu mutlu günleri armağan eden büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

May

İş güvenliği, yapılan iş nedeniyle oluşabilecek her türlü uzun ve kısa vadeli sağlık problemlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan çalışmaların geneline verilen isimdir. Ülkemizde iş güvenliği, sadece işyeri ile ilgili olarak algılanmaktadır ancak dünya genelini göz önüne aldığımızda iş güvenliği kavramı ücretli olsun veya olmasın yapılan her türlü işi kapsamaktadır.

Buna örnek olarak evlerimizdeki mutfak işleri, bahçe işleri, her türlü hobi çalışmaları ve toplumun genelini ilgilendiren park, cadde gibi kamusal alanlardaki uygulamalarda alınacak önlemleri gösterebiliriz. Ülkemizde yaşam güvenliği olarak tanımladığımız bu kavramlar esasında iş güvenliği veya diğer bir deyişle iş sağlığı ve güvenliği kavramını oluşturan etkenlerdir.

Ülkemizde geçmişte işçi sağlığı ve iş güvenliği olarak bilinen bu kavram, 2012 yılında yayımlanan 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ile beraber iş sağlığı ve güvenliği olarak anılmaktadır ve İSG olarak kısaltılır.

May

Okulda Diyabet Eğitimi konulu sunumlar bu sayfadan ulaşabilirsiniz .

Ara

Projenin temel amacı veli ziyaretleri ile ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin aileleri ile işbirliğini güçlendirerek okul-aile arasındaki eğitsel birlikteliği sağlamaktır

Ekm

Türkiye devletimizin idare şeklinin ilan edilişinin 94. yıldönümünde, bizlere bu güzel yurdu ve bağımsız devleti emanet eden atalarımıza layık olduğumuzu yeniden dünyaya ilan ediyoruz.