Değerler Eğitimi ve Ayın Öğrencileri 2018-2019

Programın amacı temel olarak; İyi karakterli bireyler yetiştirmek, temel değerleri pekiştirmek, çocukların kendilerine ve topluma yararlı olacak temel değerleri psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimlerine uygun olarak kazanmalarını sağlamak, çocukların kazandıkları değerleri davranışla ifade etmeleri yönünde fırsat vermek, Karakter ve Değerler Eğitiminin ailede ve okulda paralel bir şekilde işleyişini sağlamaktır.

Değerler Eğitimi ve Ayın Öğrencileri Projesi 2018-2019 Yıllık Çalışma Planı - TIKLAYINIZ

2018 Mayıs-Haziran Ayı (Dürüstlik-Çevrecilik) Örnek Öğrencileri:

2018 Nisan Ayı (İyilik-Hoşgörü) Örnek Öğrencileri:

2018 Mart Ayı (Yardımlaşma) Örnek Öğrencileri:

2018 Şubat Ayı (Özgüven) Örnek Öğrencileri:

2018 Ocak Ayı (Saygı) Örnek Öğrencileri:

2017 Aralık Ayı (Sevgi) Örnek Öğrencileri.

07-01-2019

11-12-2018

2017 Kasım Ayı (Sorumluluk) Örnek Öğrencileri :

11-12-201811-12-2018

Değerler Eğitimi, Yaşayan Değerler Eğitim (Living Values Education) Programı adı altında 1995 yılında Birleşmiş Milletlerde uluslararası bir proje olarak uygulanmaya başlanmıştır.

UNESCO tarafından desteklenmektedir.

Türkiye’de ise, Eğitim Danışmanlığı Araştırmaları Merkezi (EDAM), Eylül 2000´de faaliyete geçmiştir. Daha çok İlköğretime yönelik çalışmaları vardır.

OKULUMUZDA DEĞERLER EĞİTİMİNİN UYGULANMASI

Değerler Eğitimi Programının uygulanmasında hareket noktamız; “Daha iyi bir dünya için değerlerimizi paylaşalım” düşüncesidir. Eğitim programımızda yer verdiğimiz değerler; evrensel değerler olan  iş birliği, özgürlük, mutluluk, dürüstlük, sevgi, alçakgönüllülük, barış, saygı, sorumluluk, özgüven ve hoşgörüdür.

Amaç, çocukların yıl boyunca bu değerleri içselleştirmesidir. Uygulamalarımızda yaparak ve yaşayarak öğrenme esastır. Program, iç disiplini geliştirecek ve akademik başarıya da doğrudan etki edecektir.

“Tek kanatlı kuş uçamaz.”

Değerler Eğitimi Programı kapsamında geçmiş dönemlerde yapılan çalışmalar sonucu sosyal becerilerin, duygusal gelişimin, özgüven gelişiminin yanı sıra kelime hazinelerinin, çatışma çözümleme becerilerinin de geliştiği görülmüştür.

12-12-201712-12-201712-12-201712-12-2017

Yayın: 22.11.2018 - Güncelleme: 07.01.2019 17:36 - Görüntülenme: 35